Forum

Notifications
Clear all

Suzuki King Quad 700 ei käynnisty

R107
 R107
(@r107)
New Member

Apua ja vinkkejä kaivataan.

Minulla on Suzuki King Quad 700, vuodsimalli 2006 mönkijä joka ei halua käynnistyä.

Tässä vähän historiaa ongelman alkuajoilta:

Viime syksyn lopulla venetraileria talliin peruuttaessa mönkijä sammahti täysin. Startilla pyörittäessä tuntui että startti pyörii tyhjää. Narusta kone ei liikkunut joten oletin että se leikkasi kiinni.
Koneessa oli nesteet kohdallaan. Avasin koneen sylinterin osalta ja mikään ei tuntunut olevan jumissa tai näyttänyt rikkinäiseltä. Laitoin koneen nippuun ja paikoilleen ja se lähti nätisti käyntiin.

Nyt kesällä sama ongelma ilmestyi taas Sammui kesken ajon ja startti pyörii mutta ei pyöritä konetta. Narusta kone liikkuu mutta todella jäykästi ja vähän kerrallaan.
Avasin kyljen ja bendix tai SIIS "STARTER IDLE GEAR LIMITER" rattaan isommassa osassa olevasta neljästä hammasrivistä yksi keskimmäisistä oli poissa. Koneen sisällä ei ollut lastuja metallista joten ilmeisesti joku on remontoinut koneen ennen kun hankin sen noin seitsemän vuotta sitten. Vaihdoin siihen joka tapuksessa uuden rattaan. Ei vaikutusta. Vaihdoin startin solenoidin. Ei vaikutusta. Akkukin on melkein uusi ja kokeilin toisella akulla suoraan startille. Ei vaikutusta. Starttimoottorin sisällä oli melko paljon hiilipölyä mutta hiiliä on vielä reilusti jäljellä. Startti siis tuntuisi pyörivän normaalisti.

Sain jossain välissä esiin vikakoodin C12. Korjaamomanuaali sanoo "Crankshaft position sensor". Se tulee staattorin kanssa samassa paketissa ja vaihdoin nekin. EI vaikutusta.

Edelleen siis startti siis pyörii mutta moottori ei pyöri mukana.

Nyt alkaa ideat loppumaan joten jos jollain on joku aavistus mitä kannattaa seuraavaksi kokeilla niin otan ideat kiitollisena vastaan.

Quote
Topic starter Posted : 31/08/2020 12:37 pm
Share: